top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBRM TEAM

Αδιαβροχοποίηση ταράτσας με νανοτεχνολογία

Η υγρασία αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για χιλιάδες κατασκευές. Τι μπορεί να προσφέρει στην επίλυσή του η νανοτεχνολογία;


Αδιαβροχοποιημένη τσιμεντόπλακα με Nano-Stone

Αισίως σαν εταιρεία κλείνουμε περίπου 15 χρόνια ενασχόλησης με τα προστατευτικά / αδιαβροχοποιητικά σπρέι νανοτεχνολογίας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν ήρθαμε εμείς, σαν προμηθευτές, σε επαφή με την νέα αυτή τεχνολογία καταλάβαμε τον μεγάλο κίνδυνο που κρύβει: Έχει άπειρες χρήσεις, σε άπειρους κυριολεκτικά τομείς. Και η κάθε χρήση και ο κάθε τομέας απαιτούν την δική του εξειδίκευση. Τόσα χρόνια ενασχόλησης και ακόμα ανακαλύπτουμε εφαρμογές!

Ήταν επομένως επιτακτική η ανάγκη να προστατέψουμε τον πελάτη μας από λαθεμένες και ακατάλληλες χρήσεις των προϊόντων μας.

Γιατί κακά τα ψέματα μαγικά προϊόντα ΔΕΝ υπάρχουν! Υπάρχει το καλύτερο προϊόν για την κατάλληλη χρήση. Και φυσικά τα προϊόντα νανοτεχνολογίας δεν ξεφεύγουν από αυτό τον κανόνα.


Έχω πρόβλημα υγρασίας στην ταράτσα μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω νανοτεχνολογία;

Η εύκολη απάντηση είναι "Ναι". Η σωστή είναι "εξαρτάται". Και θα εξηγήσουμε ακριβώς τους λόγους. Για να γίνουν όμως κατανοητοί, ας γράψουμε λίγες γραμμές για το πως ακριβώς λειτουργεί ένα προϊόν νανοτεχνολογίας.


Τί είναι και τί κάνουν τα προϊόντα νανοτεχνολογίας για πέτρα και τσιμέντο;

Η εταιρεία διαθέτει δύο αδιαβροχοποιητικά / προστατευτικά για πέτρα και τσιμέντο: Το Nano-Stone και το πιο ενισχυμένο Ultracoat.

Και τα δύο λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο. Η σύσταση τους περιλαμβάνει νερό και νανοσωματίδια διοξειδίου του πυριτίου (SiO2). Όταν λοιπόν τοποθετηθούν σε μία επιφάνεια (με ψεκασμό ή πινέλο / ρολό) τα νανοσωματίδια του διοξ. πυριτίου εισχωρούν στους νανοπόρους και τους "σφραγίζουν" όπως λέμε. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλού επιπέδου αδιαβροχοποίηση και παράλληλα οι ρύποι του περιβάλλοντος (η "βρωμιά") δεν προσκολλώνται στην επιφάνεια (δεν "ποτίζουν" για να το πω λαικά) και έτσι οι επιφάνειες καθαρίζουν εύκολα - συνήθως μόνο με λίγο νερό.

Επίσης τα νανοσωματίδια δεν φεύγουν εύκολα από την επιφάνεια, εκτός αν την αποξέσουμε και έτσι η προστασία - αναλόγως των τριβών - μπορεί να φτάσει μέχρι και τα οχτώ χρόνια! Τέλος το υλικό δεν προσθέτει βάρος στην επιφάνεια, δεν αλλάζει την εμφάνιση της και είναι 100% ασφαλές για τον χρήστη και το περιβάλλον.

Άρα, έχουμε και λέμε:

  • Τα προστατευτικά νανοτεχνολογίας μας για πέτρα και τσιμέντο εισχωρούν στην επιφάνεια. ΔΕΝ κάνουν φίλμ, κρούστα ή κάτι τέτοιο.

  • Δεν κάνουν θερμομόνωση.

  • Τοποθετούνται εύκολα με ψεκασμό ή βαφή, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός.

  • Μπορούν να τοποθετηθούν σε επιφάνειες βαμμένες με πλαστικό χρώμα(πχ σε τοίχους)

  • Δεν μπορούν να εγκλωβίσουν υγρασία στο εσωτερικό της κατασκευής (η επιφάνεια "αναπνέει")

  • Η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή στεγνή και χωρίς διαμπερείς ρωγμές,


Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό: Το BRM Nano-Stone και Ultracoat δεν είναι παχύρευστα. Δεν θα "βουλώσουν" τρύπες στην ταράτσα σου - αν το πρόβλημα υγρασίας είναι τέτοιο. Αν όντως υπάρχουν ρωγμές αυτές πρώτα πρέπει αν επισκευαστούν. Και φυσικά μετά μπορεί από πάνω να τοποθετηθεί το υλικό μας.


Επομένως αν το πρόβλημά σου είναι κάτι από τα παρακάτω:

  • Πρόβλημα υγρασίας στο δάπεδο (ταράτσα, μπαλκόνι κτλ), χωρίς να υπάρχουν ρωγμές: Απλά η επιφάνεια "πίνει" το νερό.

  • Πρόβλημα υγρασίας, χωρίς να υπάρχουν ρωγμές, σε δάπεδο από μωσαικό ή πέτρα/μάρμαρο το οποίο δεν θέλω να χαλάσω βάφωντάς το με κάποιο επικαλυπτικό υλικό.

  • Πλευρική υγρασία σε τοίχο

  • Δάπεδο που δεν θέλω να του στερήσω την πρόσβαση (θέλω να μπορεί να πατηθεί)

  • Πρόβλημα υγρασίας προερχόμενο από αρμούς κεραμικών πλακιδίων

Και ακόμα :

  • Πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι ή στον τοίχο μπάνιου (μούχλα)

  • Προστασία από ρύπους στο τζάκι ή στην ψησταριά

  • Προστασία από ρύπους σε πλάκες Καρύστου, τσιμεντόπλακες, κεραμίδια, πυρότουβλα κτλ

  • ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα υγρασίας, αλλά δεν θέλω να αποκτήσω!

Τότε η απάντηση είναι πως, ΝΑΙ, η νανοτεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει!


BRM Nano-Stone 4 L

Συσκευασία 4L Nano-Stone












19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page