top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBRM TEAM

Νανοτεχνολογία στην οικοδομή

Η τοποθέτηση προστατευτικού νανοτεχνολογίας στην νέα οικοδομή ή κατά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης προσφέρει μοναδικά οφέλη


Συσκευασία 4 λίτρων Nano-Stone για πέτρα και τσιμέντο

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν: Είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να επιδιορθώνεις. Αυτός ο "χρυσός κανόνας" ισχύει για διάφορες καταστάσεις: Ισχύει για το αμάξι μας, την υγεία μας. Ισχύει και για την οικοδομή μας.

Αν και τα τελευταία αρκετά χρόνια οι κατασκευαστές λαμβάνουν ειδική μέριμνα για την προστασία των κτιρίων από την υγρασία, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτός ο μεγάλος εχθρός κάθε οικοδομής, θα κάνει την εμφάνιση του λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών(μερικούς μήνες μετά ή και σε 2-3 χρόνια).

Ας μη γελιόμαστε. Δεν είναι πάντα ευθύνη του τεχνικού: Ακραίες διαφορές θερμοκρασίας ψύχος/ζέστη με έντονες διαστολές και συστολές, έντονη υγρασία, ισχυρές απότομες βροχοπτώσεις κτλ. Και μην πιάσω ότι η Ελλάδα είναι νησιωτική παραθαλάσσια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες χτίσματα δίπλα στην θάλασσα να βρέχονται από τον αέρα και την αλμύρα, ενώ πολλά από αυτά είναι εξοχικά και ως συνέπεια αυτού δεν αερίζονται συχνά, ούτε επισκέπτονται συχνά από τους ιδιοκτήτες τους.

Όλα αυτά κοστίζουν σε χρόνο και χρήματα σε επισκευές και βαψίματα. Ενώ η όχληση που προκαλούν στους ιδιοκτήτες μάλλον... δεν κοστολογείται.


Που μπορεί να συμβάλουν τα σύγχρονα προστατευτικά νανοτεχνολογίας;

Τα προστατευτικά νανοτεχνολογίας, όπως το εικονιζόμενο BRM Nano-Stone, έχουν μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά:

  • Τοποθετούνται εύκολα. Σε μία βαμμένη και καθαρή επιφάνεια το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις ή να ψεκάσεις το υλικό. Αυτό και μόνο αυτό! 200τμ δαπέδου μπορείς να τα "ξεπετάξεις" σε μία ώρα - δύο ώρες αν δεν βιάζεσαι. Και δεν υπάρχει κίνδυνος να την τοποθετήσεις "λάθος". Αν το δάπεδο είναι καθαρό και τοποθετήσεις το προστατευτικό νανοτεχνολογίας ομοιόμορφα, αν κάπου "δεν πιάσει" ΔΕΝ είναι καταστροφή (όπως θα ήταν με άλλο υλικό). Απλά ψεκάζεις τοπικά -όπου δεν έπιασε- και όλα είναι "οκ"

  • Δεν αλλάζουν την εμφάνιση / Δεν εμποδίζουν την πρόσβαση. Τα γνήσια υλικά νανοτεχνολογίας περιέχουν διοξείδιο πυριτίου και απιονισμένο νερό και είναι - Προσέξτε!- Εντελώς αόρατα! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ καμία κρούστα πάνω στις επιφάνειες και κανενός είδους "φίλμ". Εισχωρούν στην επιφάνεια, γίνονται ένα με αυτήν και, όπως λέμε την "σφραγίζουν". Έτσι δεν θα χαλάσεις το δάπεδο ή τον τοίχο από πέτρα, το δάπεδο με το μωσαϊκό κοκ. Μπορείς να πατήσεις πάνω στην επιφάνεια (όχι φυσικά να σέρνεις γλάστρες και ζαρτινιέρες 100 κιλών).

  • Άρα επιτρέπουν στην επιφάνεια να "αναπνέει". Θα δώσω ένα παράδειγμα εδώ. Πολλοί ιδιώτες αγοράζουν ελαστομερή μονωτικά που πωλούνται στα χρωματοπωλεία και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, χωρίς να ασχοληθούν με την προεργασία της επιφάνειας με την επιμέλεια που απαιτείται, βάφουν τις ταράτσες τους το καλοκαίρι. Και συνήθως δημιουργούν προβλήματα. Γιατί αν η εκτίμηση για την είσοδο της υγρασίας δεν έχει γίνει σωστά και εκείνη συνεχίσει να εισρέει στο δάπεδο, έχοντας τοποθετήσει ένα "φιλμ" ελαστομερούς πάνω από την επιφάνεια εμποδίζουμε την όποια εξάτμιση της στο περιβάλλον και πολλαπλασιάζουμε την περίπτωση να βγει στο εσωτερικό του σπιτιού. Καλά και χρήσιμα υλικά τα ελαστομερή, αλλά πρέπει να είσαι σοβαρός γνώστης. Αντίθετα αν εφαρμόσεις το BRM Nano-Stone στην ίδια επιφάνεια δεν έχεις τέτοιο κίνδυνο (να κάνεις δηλ. χειρότερα τα πράγματα).

  • Διαρκούν πολύ. Αν δεν υπάρχουν σοβαρές τριβές στην επιφάνεια που να δημιουργούν απόξεση, η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει και τα οχτώ χρόνια.

  • Δεν αυξάνουν μόνο την αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας. Επιτρέπουν τον εύκολο καθαρισμό της από τους ρύπους του περιβάλλοντος.

  • Εξαιρετικά για την προστασία τοίχων και αρμών. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές, εύκολης τοποθέτησης, χωρίς να αλλάξουμε την εμφάνιση.

  • Τοποθετούνται σε κάθε τύπο τσιμέντου και πέτρας. Εσωτερικά και εξωτερικά. Σε οροφές, δάπεδα, τοίχους, αρμούς. Πάνω από πλαστικό χρώμα.

  • 100% ασφαλή για τον χρήστη και το περιβάλλον.

  • Απωθούν σημαντικό τμήμα της ημερήσιας UV ακτινοβολίας.


Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω προστατευτικά νανοτεχνολογίας στο νέο κτίριο ή στην ανακαίνιση;

Η χρήση προστατευτικών νανοτεχνολογίας στο νέο ή ανακαινισμένο κτίριο είναι προληπτική. Μόλις έχουν ολοκληρωθεί τα σοβατίσματα και τα βαψίματα, όταν δηλαδή το κτίριο είναι έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο, η τοποθέτηση νανοτεχνολογίας σε τοίχους και δάπεδα θα προσφέρει μία σημαντική επιπλέον προστασία από την υγρασία και τους ρύπους, χωρίς να μας χρεώσει υψηλό κόστος τοποθέτησης (ειδικά αν έχουν χρησιμοποιηθεί και υπάρχουν σκαλωσιές), αφού δεν θα απαιτηθούν παρά λίγες ώρες για την τοποθέτηση (σε μεγάλες επίπεδες επιφάνειες μπορεί να τοποθετηθεί με ψεκασμό: Πιστόλι βαφής ή ψεκαστήρα). Κοστολογικά μία μεγάλη διώροφη κατοικία με 120τμ ταράτσα θα χρειαστεί λιγότερα από 40 λίτρα υλικού BRM Nano-Stone για την συνολική κάλυψη των εξωτερικών επιφανειών της και 4-5 ώρες (αν υπάρχουν σκαλωσιές - ίσως και λιγότερο). Ενώ εσωτερικά μπορούμε να το τοποθετήσουμε στον χώρο του μπάνιου, όπου η τοποθέτηση του σε αρμούς πλακιδίων και στο ταβάνι θα συμβάλει στον εύκολο καθαρισμό και την αποτροπή της εμφάνισης μούχλας στο ταβάνι, λόγω των υδρατμών.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καθυστερήσουμε τις φθορές που προκαλεί η υγρασία στην εμφάνιση της οικοδομής μας μέχρι και κατά μία δεκαετία, με προφανές κέρδος σε κόπο, χρόνο και χρήματα.


Ολοκληρώνοντας είναι σαφές ότι σε περιοχές με σοβαρά προβλήματα υγρασίας, ειδικά σε περιοχές παραθαλάσσιες με έντονη πλευρική υγρασία, τα προστατευτικά νανοτεχνολογίας μπορούν να είναι μία πολυτιμότατη και αξιόπιστη λύση.



Παρουσίαση του υλικού BRM Nano-Stone









Δοκιμή BRM Nano-Stone σε δοκό A-Block










Μία από τις πρώτες εφαρμογές σε ταράτσα κτιρίου.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page