top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBRM TEAM

Νανοτεχνολογία στο αυτοκίνητο: Κόστος

Τί όφελος θα έχω αν προστατέψω το αυτοκίνητο μου με νανοτεχνολογία και ποιο το κόστος;


BRM Nano-Paintprotect

Θυμάμαι κάπου στο - πλέον μακρινό - 2008 που έβλεπα ένα από τα πρώτα διαφημιστικά βίντεο για προστατευτικό νανοτεχνολογίας στο χρώμα του αυτοκινήτου: Ένα θηριώδες Jeep να βουτάει ώς τα τζάμια των παραθύρων κυριολεκτικά σε έναν βούρκο λάσπης και να βγαίνει πεντακάθαρο. Ήταν ένα πολύ ακριβό να γυριστεί βίντεο για το οποίο, μιλώντας ειλικρινά, τότε είχα και εγώ αμφισβητίσει την αυθεντικότητά του - Μέχρι που είδα ζωντανά το όχημα του βίντεο και διαπίστωσα την όντως πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει σε αυτό. Βέβαια το υλικό με το οποίο είχε επενδυθεί το εν λόγω όχημα, για να έχει τόσο αποτελεσματική προστασία, ήταν αξίας αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

Και έτσι τίθεται ένα απλό και λογικό ερώτημα: Αν θέλω να εφαρμόσω νανοτεχνολογία στο αμάξι μου τί αποτέλεσμα θα δω και ποίο θα είναι το κόστος;


Καταρχήν εδώ να κάνουμε δύο μικρές - όχι και τόσο αυτονόητες - διευκρινίσεις.

Η πρώτη είναι ότι ευτυχώς δεν υπάρχει "ένα" κόστος, αλλά υπάρχουν διάφορες λύσεις για κάθε τσέπη. Η δεύτερη είναι ότι το κόστος ΦΥΣΙΚΑ είναι συνάρτηση του αποτελέσματος που θέλω να δω στο όχημα μου(ότι γράφουμε ισχύει και για τους φίλους της μηχανής).


Ας τα βάλουμε σε μία σειρά.

Ζητούμενο πρώτο: Γιατί να περάσω με νανοτεχνολογία το εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματός μου; Απάντηση: Γιατί έτσι α. Διατηρώντας το εξωτερικό (χρώμα) και το εσωτερικό(σαλόνι) σε καλή κατάσταση καταρχήν θα έχω για πολύ καιρό ένα όχημα που θα δείχνει αξιοπρεπές. Και κατά δεύτερον αν πάρω απόφαση να το πουλήσω θα έχει ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ υψηλότερη τιμή μεταπώλησης. Η εικόνα μετράει φυσικά.

β) Θα είναι πιο εύκολη και πιο οικονομική η ζωή μου εν σχέση με το ζήτημα βρωμιά/καθάριότητα του οχήματος, αλλά και όσον αφορά τις μικροφθορές.


Ζητούμενο δεύτερο: Κόστος / Αποτέλεσμα. Εδώ όπως είπαμε υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί ανάλογα με το τί θέλω να επιτύχω.

Η γκάμα των προϊόντων μας για την περιποίηση/προστασία του ατοκινήτου/μηχανής περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα: Nano-Paintprotect (προστασία για χρώμα), Nano-Felgenprotect (προστασία για τις ζάντες), Nano-Premium Glass (τζάμια -παμπρίζ), Nano-Premium Textile(καθίσματα/μοκέτες) ή Utracoat (Ενισχυμένη προστασία καθίσματα μοκέτες).

Αυτά είναι τα προϊόντα που μπορώ να περάσω μόνος μου στο όχημα μου, εύκολα, ένα απόγευμα Σαββάτου και να έχω το αποτέλεσμα που θα περιγράψουμε στις επόμενες σειρές. Η άλλη επιλογή προϊόντων είναι η σειρά Nano-Diamond για χρώμα και τζάμια συν το Ultracoat - Επιλογή που όμως χρειάζεται τεχνικό για να την τοποθετήσει και για την οποία θα μιλήσουμε προς το τέλος του άρθρου μας.


Η επιλογή της "DIY" σειράς μας (Nano Paintprotect, Nano-Felgenprotect, Nano-Pemium Glass, Nano- Pr. Textile/Ultacoat) έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει πολύ καλή σχέση κόστους απόδοσης: Με περίπου 100ml Nano-Paintprotect, άλλα τόσα Premiumglass, 50ml Felgenprotect και μισό-ένα λίτρο Premiumtextile (συνολικό κόστος, για ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο, μαζί με μία ποσότητα Preclean προκαθαριστικού: Περίπου 100€ ) προσφέρεις στο αυτοκίνητό σου μία πολύ καλή προστασία.

Πως μεταφράζεται το "πολύ καλή προστασία";

Ως εξής

  • Το BRM Nano-Paintprotect "σφραγίζει" το χρώμα και το αδιαβροχοποιεί για έως και 30.000χλμ στο εμπρόσθιο τμήμα και έως και 8 χρόνια στα πλαινά και οπίσθια (παίζει ρόλο η χρήση του οχήματος). Προσφέρει μία ήπια προστασία από την UV ακτινοβολία, άρα το χρώμα ξεθωριάζει πιο αργά, ενώ διάφοροι ζημιογόνοι λεκέδες πχ ρετσίνι, ακαθαρσίες (κουτσουλιές) πτηνών κτλ ΔΕΝ "ποτίζουν", δεν προσκολλώνται και αφαιρούνται εύκολα με λίγο νερό. Τέλος το αμάξι βρωμίζει πιο δύσκολα και καθαρίζει πιο εύκολα για πολύ πολύ καιρό.

  • Το Nano-Premiumglass στα τζάμια και στο παρμπρίζ βοηθάει στον εύκολο καθαρισμό τους από την βρωμιά (δεν χρειάζεται να ξύνεις εκείνη την κουτσουλιά με οινόπνευμα μία ώρα...) και στην μακροζωία των υαλοκαθαριστήρων, ενώ αν μένεις βόρεια ο πάγος δεν κολλάει. Τέλος σε μία βροχή αν κινείσαι με πάνω από 50χαω η βροχή γλυστράει χωρίς να ενοχλεί το οπτικό σου πεδίο.

  • Το Nano-Felgeprotect στις ζάντες θα βοηθάει να μην απορροφά το χρώμα την σκόνη των φρένων και έτσι οι ζάντες σου να παραμένουν σε καλή κατάσταση περισσότερο καιρό. Και να καθαρίζουν εύκολα.

  • Τα Premium Textile/Ultracoat στα καθίσματα τέλος βοηθούν να μην βάλεις τις φωνές στον μικρό Γιαννάκη που έριξε πάνω τους το παγωτό του, καθώς το κάθισμα θα καθαρίσει εύκολα και αποτελεσματικά.

Αρκετά οφέλη, για πολύ καιρό με μία και μόνο εφαρμογή και με πολύ πολύ μικρό κόστος!

Φυσικά διαθέσιμος είναι και ο συνδυασμός όλων αυτών, ανάλογα με τις ανάγκες μας(πχ μπορεί να σε ενδιαφέρει μόνο το χρώμα ή το εσωτερικό - ρίχνοντας το παραπάνω κόστος στο 1/3).


Και ολοκληρώνοντας θα πούμε δύο λόγια για την σειρά Nano-Diamond (Glass kai Car-paint) που είναι προϊόντα με μοναδικά και καταπληκτικά χαρακτηριστικά , ΑΛΛΑ που δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις εσύ - Υπάρχουν εξειδικευμένοι τεχνίτες για αυτό.

Τα προϊόντα της σειράς Diamond ανήκουν στα πιο εξελιγμένα προστατευτικά νανοτεχνολογίας παγκοσμίως. Στις μοναδικές τους ιδιότητες περιλαμβάνονται όλα όσα είπαμε για τα πιο πάνω προιόντα και ακόμα:

  • Αυτοκαθαρισμός: Με νερό σε πίεση το χρώμα καθαρίζει και στεγνώνει.

  • Εξαιρετική απώθηση της UV

  • Αντι γκράφιτι προστασία

  • Άυξηση της σκληρότητας σε H9-H12(ανάλογα το πόσα χέρια θα περάσουμε το όχημα). Πρακτικά το χρώμα σκληραίνει σε τόσο ικανοποιηικό επίπεδο που χαλίκια, κλαδιά, μικρά συρματάκια κτλ που θα έρθουν σε επαφή δεν το επηρεάζουν. Το ίδιο και το τζάμι του παρμπρίζ.

  • Προστασία από την θερμοκρασία. Η γόπα του ασυνείδητου από το μπαλκόνι δεν κάνει ζημιά

  • Εξαιρετικό μόνιμο γυάλισμα

  • 10ετής διάρκεια

Με δύο λόγια: Πρόκειται για υλικά που αναβαθμίζουν ουσιαστικά και συνολικά την περιουσία σου, είτε μιλάμε για αυτοκίνητο ή για μηχανή. Μετά την τοποθέτησή τους έχεις ένα αυτοκίνητο αισθητά διαφορετικό και ξεχωριστό.


Το κόστος για μία τέτοια εφαρμογή σε εξειδικευμένο συνεργείο κινείται συνήθως ανάμεσα στα 600€-1200€ - Αναλόγως οχήματος, υλικού που απαιτείται και εργασίας. Ειλικρινά όμως για καινούρια οχήματα αξίζει τον κόπο!


Επομένως, συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η τοποθέτηση νανοτεχνολογίας στο αυτοκίνητο συμφέρει από όλες τις πλευρές. Το ποια λύση τώρα θα προτιμήσουμε είναι θέμα ανάγκης, κατάστασης οχήματος και φυσικά.... τσέπης!




21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


bottom of page